#قصّههایلواء
💡 اینجا قراره شما رو در جریان تولید محصولات لواء قرار بدیم.
🗣️ از ایدهپردازی ها و جلسات گرفته تا خرید مواد اولیه و چاپ و دوخت و بستهبندی و…
✍️ اگر شما هم قصهای از لواء دارید، برامون بفرسید تا اینجا قصه شما رو به اشتراک بذاریم.
بنویسید برامون؛ از حس و حالی که این کتیبه و پرچمها به خونهها و روضههای خونگیتون دادن، از شور و شوق بچّهها وقتی داشتید کتیبههارو باهم نصب میکردید، از… .
بنویسید برامون؛ بنویسید و بقیهی محبین حضرت زهرا (س) رو هم تو حس و حال خوبتون شریک کنید!
🎁 میزان ارزشمندی روایتهاتون برا ما با هیچ چیزی قابل مقایسه نیست؛ امّا به رسم ادب هدیهای تقدیمتون میکنیم.
👤 از طریق @Lewaa_crm در همه پیامرسانها، منتظر دریافت نظرات و پیشنهادها و قصههای شما هستیم.
#قصّههایلواء | این قسمت: فرم کتیبه!
⭕ مستطیل، مربع، مثلث یا فرمهای عجیب و غریب؟!
🗣️ چند روزه بحث در مورد فرم های جدید بین تیم لواء بالا گرفته! بعضی فرمها خاصترند و افراد محدودی میپسندنشون! بعضی فرمها رو اکثر افراد میپسندن امّا فرآیند تولیدشون زمانبره!
🧺 بعضی فرمها هم انقدر مورد استفاده هستن که حتماً باید تو سبد محصولاتمون داشته باشیم.
خلاصه که داستانی داریم .
🫵 شما چه فرم کتیبه و پرچمی رو میپسندید؟!
#قصّههای لواء | این قسمت: محتوای کتیبه
⭕ آیه، روایت، شعر، زیارتنامه یا…؟!
✍️ بدون اغراق یکی از مهمترین بخشهای قصّهی محصولات لواء بخش انتخاب یا تولید محتواست.
دوستان ما در اندیشکدهی مطالعات حسینی کمککار ما در این بخش هستند. قسمت سختتر کار اینه که تشخیص بدیم چه نوع محتوایی با چه فرم کتیبهای تناسب داره؟!
به نظرتون باید بیشتر به چه محتوایی بپردازیم؟!
از آیات قرآن که در مورد حضرت زهرا (س) هستند استفاده کنیم یا تمرکزمون روی زیارتنامهها باشه؟! نحوهی استفادهمون از اشعار به چه صورت باشه؟! بیت های مورد استفادمون در فضای مدح حضرت باشند یا مرثیه و روضه؟! یا اصلاً روی اشعار حماسی مانور بدیم؟!
#قصّههایلواء | این قسمت: نقوش کتیبه!
بعد از انتخاب فرم کتیبه نوبت میرسه به تذهیبکاری و طراحی نقوش کتیبه.
حالا اصلاً تذهیبکاری یعنیچی؟! به طراحی، پرداخت و قلمگیری ظریف انواع طرحها و نقوش گیاهی و هندسی برای تزیین کنارهها و سطوح مختلف “تذهیب” میگن.
هنر تذهیب هم مثل نقاشی انواع و اقسام و مکاتب مختلفی داره؛ مثل مکتب سلجوقی، صفوی، بخارا، قاجار و…؛ هر کدوم از این مکاتب ترکیب و نوع خاصی از نقش و نگارها رو شامل میشن مثل نقوش اسلیمی، نقوش مشعر، نقوش ختایی و… .
خلاصه که قضیه خیلی پیچیدهست . نقوشی که ما برای تذهیب کتیبههای فاطمیهمون انتخاب کردیم برمیگرده به مکتب بخارا و سلجوقی و ترکیبی از نقوش اسلیمی و ختایی.
نقوش اسلیمی مجموعهای از خطوط منحنی منظم و هندسی هستن که از خط کوفی برگرفته شدن و نقوش ختایی نقوشی مبتنی بر عناصر گیاهی موجود در طبیعت هستن که به صورت ساده و انتزاعی مورد استفاده قرار میگیرن؛ مثلا در فضای نقوش ختایی یک گل که در حالت طبیعی ۳بعدی و داری حجم و سایهست به صورت ۲بعدی و مینیمال کشیده میشه.
هنرمندان ایرانی از نقوش ختایی و اسلیمی در هنرهای مختلفی مثل فرشبافی، معماری، نگارگری، منبتکاری و… استفاده کردن و از اونجایی که هنر طراحی نقوش کتیبه هم شباهت های خیلی زیادی به این هنرها داره، ماهم از این نوع نقوش استفاده میکنیم.
#قصّههایلواء | این قسمت: یک دو سه، امتحان میکنیم!
🔬 یکی از مراحل مهم قبل تولید انبوه کتیبهها این مرحلهست؛ مرحلهی تست!
⭕ تو این قسمت از یکسری مباحث مربوط به روانشناسی رنگها و همچنین از نظرات رفقای هنرمند هیاتیمون استفاده میکنیم.
بعد از انتخاب رنگ اصلی ترکیبهای مختلف اون رنگ رو روی کتیبه پیاده میکنیم و یک بار چاپ میکنیم، چون اون رنگی که ما توی مانیتور میبینیم با رنگی که روی پارچه چاپ میشه تفاوتهایی داره!
🔍 هر کتیبه رو تو چندتا اندازه چاپ میکنیم تا مناسبتترین اندازه برای هر کتیبه رو انتخاب کنید. و اینکه روی چند نوع پارچهی مختلف هم طرح هارو چاپ میکنیم تا با توجه به محل استفادهی کتیبهها بهترین نوع پارچه انتخاب بشه؛ مثلاً پرچمی که برای بیرون منزل طراحی میشه باید مقاومت بیشتری داشته باشه و در عین حال قیمتش خیلی زیاد نباشه که خریدش برای عموم سخت بشه! البته بحثِ انواع چاپ پارچه و مزایا و معایبشون یه داستان جداگانهست که شاید بعداً بهش پرداختیم. خلاصه که داستان هاااا داریم.
#قصّههایلواء | این قسمت: بازارگردی!
🏭 ما به جز پارچه که مستقیماً از کارخونه تهیه میکنیم، بقیه وسایل لازم برای تولید کتیبه رو از اینجا تهیه میکنیم؛ نخ و ریشه و منگوله و اینطور چیزها…؛ اینجا محل رجوع خیلی از خیاطها و تولیدکنندههای لباس هست.
🕌 حالا اینجا کجاست؟! خیابان خیام، پاچنار، سرای مشیرخلوت (که برخلاف اسمش هیچموقع خلوت نیست. از قسمتهای دیگر بازار که اینجور اقلام رو داشته باشه میشه به سرای حاجحسن و سرای سیدمحسن اشاره کنم! یکی از جذابیت های بازار تهران، مسجدهای کوچیک و بزرگ و باصفایی هست که با فاصلهی نسبتاً کم با هم ساخته شدن.
🙏🏽 وجود چندتا حوزهی علمیه در بطن بازار هم خیلی جالبه؛ میگن قدیما اهالی بازار صبحها که میومدن سرکار، اول میرفتن حوزه و نیم ساعت- چهل دقیقه پای درس مکاسب میشستن! بازار تهران آدم باصفا و مشتی کم نداره؛ برا من که بارها پیش اومده که وقتی میگم فلان جنس رو برای تولید کتیبه و پرچم میخوام فروشنده با یک شوق و ذوقی بهم گفته: “منم خودم بچه هیاتیام” و کلی هم تخفیف داده!
👴🏽 شنیدن خاطرات و صحبتهای قدیمیها و ریشسفیدهای بازار خیلی حس خوبی به آدم میده؛ بعضاً نکاتی میگن که تو هیچ کدوم از کتابای انگیزشی و موفقیت و کسبوکار پیدا نمیشه! اگه کارتون طوری هست که با بازار سروکار دارید پیشنهاد میکنم برنامهتون رو طوری تنظیم کنید که بتونید چند دقیقهای با بزرگترهای بازار وقت بگذرونید؛ پشیمون نمیشید!
#قصّههایلواء | این قسمت: خطاطی!
✒️ بعد از طراحی نقوش و قاب نوشتههای کتیبه نوبت به مرحلهی خطاطی میرسه و ما قابی که هنرمندامون طراحی کردن و عباراتی که دوستان بخش محتوایی آماده کردند رو در اختیار اساتید خط قرار میدیم.اینکه هر عبارت با چه خطی نوشته بشه برمیگرده به یکسری مباحث روانشناسی خط؛ مثلا برای کتیبههای محرممون چون میخواستیم روی رجزهای اصحاب سیدالشهدا (ع) مانور بدیم و رجزها هم معمولاً باصلابت و حماسی هستن، لازم دونستیم از خط ثلث استفاده کنیم که انحنای کمی داره و ضخامت حروف هم نسبتاً زیاده و بهطور کلی خط قرص و محکمی هست. ولی برای فاطمیه و مخصوصاً برای عبارات شعری کتیبه ها از خط نستعلیق استفاده کردیم که تا حدّی نرم و روان هست.
👨🏽💻 در خصوص فرایند خطاطی؛ چون هدف ما در لواء ارائه دادن محصول باکیفیت و بدون ایراد هست سعی میکنیم به اساتید خطی مراجعه کنیم که باتجربهن و ریشسفید این حوزه هستن و معمولاً کمتر تو فضای خطاطی دیجیتال کار میکنن و به شکل سنتی و با قلم و دوات خطاطی میکنن. این نسخه های دستی رو با نرمافزارهایی مثل کورل یا ایلستریتور به حالت دیجیتال تبدیل میکنیم و مابین نقوشمون که همین مراحل رو طی کردن جایگذاری میکنیم. حالا اینکه چه نوع خط هایی در کنارهم قابل استفاده هستن هم باز خودش داستان جدایی هست و دوباره برمیگردیم به این جمله که
…خلاصه داستان هااا داریم!
#قصّههایلواء | این قسمت: چوب پرچم!
🏴 قدیمترها که من کوچیکتر بودم و روضههای چرخشی تو محلهها بیشتر بود، تو اطلاعیه مراسم به جای پلاک اون خونهای که روضه در اونجا برگزار میشد مینوشتن: “علامت پرچم”
این لفظ برا من که خیلی حس خوبی داشت، در این حد که در هر خونهای که پرچم میدیدم کلی ذوق میکردم که احتمالاً اینجا هم روضهای برپا میشه و یه عده دور هم جمع میشن و برا اهلبیت (ع) گریه میکنن
🪵 گذشت و گذشت تا حدود ۱ سال پیش که ما کار محصولات آیینی رو با تولید کتیبه و بیرق شروع کردیم؛ از اون موقع و از جانب افراد متعدد پیشنهاد تولید پرچم برای درب منزل بهمون میرسید. این شد که تصمیم گرفتیم تو سبد محصولات فاطمیهمون یک پرچم چوبدار هم داشته باشیم.
🫰🏽 از اونجایی که همیشه سعی ما بر پایین آوردن قیمت تمام شده هست، چوب پرچم هارو از جایی تهیه کردیم که بعیده ارزونتر از اونجا جایی باشه؛ جاده خاوران،؛ شهرک صنعتی خاوران؛بازار چوب ایران. اینجا هر چیز چوبی که شما تصور کنید رو با قیمت مناسب تولید میکنن. حالا اینکه چه جنس چوبی، با چه ضخامتی، با چه ارتفاعی و… بگیریم که مناسب پرچم دم در باشه خودش یه قصّه داره..!
😉 خلاصه که قصّه هااا داریم…
👨🏽🔧 اطلاعاتی، چیزی در مورد تولیدکنندههای منصف خواستید در خدمتیم.