پنجرهای به فضیلتهای زیارت سیّدالشّهداء
۱. امام رضا علیه السلام به ریّان ابن شبیب فرمودند: «یَا ابْنَ شَبِیبٍ إِنْ سَرَّکَ أَنْ تَلْقَى اللَّهَ عَزَّ وَ جَلَّ وَ لَا ذَنْبَ عَلَیْکَ فَزُرِ الْحُسَیْنَ»؛ «اگر دوست داری خدای متعال را در حالی ملاقات کنی که عاری از هرگونه گناه باشی، خودت را به امام حسین علیهالسّلام برسان.»
۲. تبعات و آثار اعمال ما، همراهان همیشگی ما هستند. تا قبل از انجام عمل، انسان مختار است ولی همین که عملی از او سر زد، دیگر نمیتواند از پیامدهایش شانه خالی کند. شخصی خدمت امیرالمؤمنین علیهالسّلام عرض کرد من از نماز شب محروم شدهام. حضرت فرمود: «گناهانت تو را به بند کشیده است.»
۳. «معصیت»، گاهی چنان در وجود انسان رسوخ میکند که تبدیل به صفتی رذیله با آثاری ماندگار میشود. ممکن است این اثر تا برزخ یا حتّی قیامت همراه انسان باشد؛ به تعبیر قرآن، اعمال انسان، هنگام حضور در صحنه محشر، ملازم و آویختهی گردن او هستند. «کُلَ إِنسانٍ أَلْزَمْناهُ طائِرَهُ فی عُنُقِه».
۴. در هر صورت ممکن است گناه دامن انسان را بگیرد اما ممکن است از تبعات و آثار آن رهایی پیدا کرد؟ امام رضا علیهالسّلام میفرمایند اگر میخواهید در قیامت از تبعات عملتان پاک شوید و طاهر باشید، امام حسین علیهالسّلام را زیارت کنید.
۵. اگر انسان نتوانست در حرم اباعبدالله علیهالسّلام حاضر شود هم میتواند ایشان را از راه دور زیارت کند و از همان الطاف و آثار بهرهمند شود. البته اینکه انسان خود را به حرم سیّدالشّهداء علیهالسّلام برساند، قطعاً افضلیت دارد.
برگرفته از کتاب در دست تدوین آیت الله سید محمدمهدی میرباقری
✍️ امیرحسین آقاییپژوهشگر مرکز تخصصی احیاء امر دانشگاه امام صادق علیهالسلام
🔗 شناسه احیاء امر در مجازی: @ehyaamr